zaterdag 4 februari 2012

Tuin indeling

Nu ik zo wat tuinboeken aant lezen ben, zie ik toch ook wel veel tuinen met bloemen gecombineerd met groente en fruit. Sommige bloemen hebben een gunstige werking op bepaalde groente en fruitsoorten. Ze houden ongedierte weg of trekken ze juist van planten af en trekken hommels en andere nuttige diertjes aan. Er zijn ook eetbare bloemen, zoals Oostindische kers, goudsbloem (Calendula), viooltjes enz. Aangezien er nog veel grond in de border onbeplant blijft, ga ik op zoek naar wat mooie nuttige bloemen.

Als je op de foto klikt kun je hem vergroten.


Hierboven de indeling van mijn achtertuin, zoals je ziet staat er erg veel in potten, rechts de paprika's onder het golfplaat-afdak, de tomaten komen voor het raam van het huis met een zelfgemaakt plastic afdak, de aardbeien hangen in 3 bakken onder elkaar tegen de muur.
Op de hoek langs de garage staat het kasje met 4 etages, daarlangs komen de sugarsnaps en 2 grijze speciekuipen met groenten, in de 2 grijze hoge ronde potten komen de minitomaten Minibel en Tumbler red. Daarboven groeien 2 soorten blauwe druiven.
In de vier potten voor de border staan 2 kersenboompjes, de blauwe bes en de rode bes. In de zwarte emmers ervoor komen diverse groenten.
In de border staan achteraan 2 appel leibomen, rechts de goudiep en op de voorste rij van links naar rechts, Mirabelpruim, perzik en nog een rode bes. De kruisbes staat daar nog tussenin. Als laatste de duo pruimenboom tegen de zijkant van het schuurtje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten