maandag 16 januari 2012

Knoflook, bosui en prei.

Afgelopen weekend heb ik een speciebak gekocht en hierin gaten geboord voor de afwatering. Vorig seizoen heb ik namelijk erg veel last gehad van de uienvlieg, deze had alle knoflook, prei en bosui aangetast. Dit jaar wil ik dat voorkomen door deze drie samen in de speciekuip te zetten. Ik heb de bak in drieen gedeeld en links alvast de knoflook geplant die al met uitlopers op het aanrecht lag, wel twee maanden te laat, maar hoop dat er nog wat uit groeit.


Als het loof bovenkomt ga ik met Wortelvlieg vrij behandelen, dit is een natuurlijk product van EcoStyle, en zou moeten verhinderen dat er eitjes aan de planten worden afgezet. Later als ik ook de bosui en de prei erbij ga zetten zal ik ook vitrage eroverheen gebruiken, in de hoop dat ik dit jaar zal oogsten :)

3 opmerkingen:

 1. zie er goed uit, maar of ze straks ook goed smaken, ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annemiek,

  Leuk wat van je te horen!

  Je bent al weer volop bezig? Wat het snel gaat allemaal, vind je niet!

  Wat een pessimist (die anonieme reactie bedoel ik)sommige mensen hebben geen benul hoeveel plezier je kunt hebben. Bij het zelf opkweken van groenten en fruit!

  Ik wens jou alvast een heel mooi tuinseizoen!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi annemiek,

  Leuke blog!

  Ecostyle is goed spul. Het tast de smaak niet aan. Dit komt ook doordat het biologisch is. Wanneer je een week voor consumptie de plantjes besproeit proef je er zelfs niks van.

  Wat denk je trouwens dat tuinders doen? ;) Wij eten stiekem veel bespoten groenten uit de supermarkt ;).
  Ik denk dat ik het ook maar eens ga aanschaffen voor mijn knoflook.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen