vrijdag 17 juni 2016

Druk in de tuin en druk in de keuken :)

Tja als het oogsten dan begint komt ook het verwerken van alle groente en fruit erbij, dus overdag in de tuin en 's avonds in de keuken..... op het moment voornamelijk potten aardbeienjam, aardbeiensaus, aardbeientoetjes enz. Allemaal lekker en het einde is nog niet in zicht.


de eerste potten, inmiddels al veel meer gemaakt.....

en daar gaan we weer......
Verder veel peultjes geplukt en schoongemaakt, de knoflook eruit gedaan, de bollen waren niet allemaal zo mooi en groot als ik had gehoopt. Kroppen sla zijn altijd allemaal tegelijk klaar om één of andere reden..... dus ook wat voor de geiten en compostbak helaas.


wat een prachtige sla !
De courgettes beginnen nu flink op gang te komen, de eerste 5 gele al geplukt, de groene komen er ook aan komende week, dus dat wordt uitdelen :) Verder nog steeds rabarber oogsten, de prei, koolrabi en spitskool zijn ook oogstklaar en natuurlijk begin ik komende week aan de aardappels!


de spitskool was al opengescheurd, maak smaakte meer dan prima!
Mijn experiment met de rumtopf van vorig jaar is ook klaar, de vruchten uit de rum van 54% gehaald, een jaar hebben ze in de rumpot gezeten, de kleur van het fruit ziet er nu allemaal hetzelfde uit.... bruin..... bleh, niet echt jammie om te zien, en de smaak.... poehwah..... 54% alcohol is niet echt minder geworden, veels te sterk! De rum is daarentegen wel erg lekker van smaak, dus deze in een fles gegoten, de vruchten....helaas.....in de kliko. Volgende keer een andere alcohol gebruiken, aldoende leert men :)


jammer .... veel te sterk van smaak ..

4 opmerkingen:

 1. Een rumtopf is met kerst wel klaar hoor.
  Dit heeft te lang gestaan al blijft het sterke alcoholpercentage hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, je hebt al courgettes! Mijn eerst geplante courgettes waren opgegeten door de slakken, dus ik loop denk ik wel een maand achter. Zul je zien dat ze allemaal rijp zijn als ik met vakantie ben... 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige oogst...en wat veel al! Courgettes.....tsss...net een tweede serie gezaaide courgettes in de tuin geplant, waar alweer van gegeten was! Dus hier nog lang geen courgettes! Maar ehh...geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen