zondag 30 november 2014

Boerenkool en Borlotti bonen

Afgelopen week de eerste boerenkool van de tuin meegenomen, van een supervolle tas met verse boerenkool hield ik 850gr gekookte boerenkool over :) Voor ons gezin is dat 2x boerenkoolstamp. Toch best een klus....want zo'n grote berg boerenkool moet je goed wassen en dan koken in een grote pan, ik had 2x mijn grootste pan vol......... maar het was wel erg lekker!


Prachtige boerenkool

Ik had het recept uit het Wannee kookboek aangehouden, dus eerst de boerenkool 10 min koken, dan de aardappels in de pan met water, daar bovenop de gekookte boerenkool en dan nog 30 min koken. Daarna uitgebakken spekjes met uien erdoor en natuurlijk een rookworst met jus erbij!
 
Dan had ik ook een recept gevonden voor Italiaanse borlotti bonen soep, aangezien ik nog gedroogde borlotti bonen had liggen van afgelopen seizoen, leek het me dit weekend tijd om daar eens wat van te maken. Bonen een nachtje weken, 3 uurtjes koken....uien, knoflook, spek, bleekselderij, tomatenpuree, groentebouillon en kruiden erbij..... en een heerlijke bonensoep met dit koude weer!


prachtig zijn ze die Borlotti bonen, beige met paarse vlekjes
de foto komt van internet.


4 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, geen zin om mee te doen met mijn zadenruil?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb ik eigenlijk te weinig zaden voor om mee te ruilen..... en ook al redelijk klaar voor 2015....

      Verwijderen
  2. Ik doe de aardappels altijd bovenop de boerenkool. Dan koken ze niet kapot en krijg je toch heerlijk zachte boerenkool ;-)

    BeantwoordenVerwijderen