vrijdag 28 maart 2014

Meer bouwsels en plantbedden met doek...

Wat een leuk gezicht om elke keer weer nieuwe bouwsels te zien op het tuincomplex, er wordt wat neergezet elke week! Tja dan kan ik niet achterblijven he.....niet dat ik dat zou willen trouwens :)  Dus vandaag toog ik weer op mijn fietsje naar de tuin, bepakt met twee fietsmanden met plantgoed en gereedschap en nog wat spullen onder de arm ....af en toe levensgevaarlijk, maar ik weiger met de auto te gaan.

dagelijks tafereel :)
Vandaag nog wat sla geplant en de eerste Chioggia en Golden Burpee bietjes geplant. Gister had ik al een paar snijbiet en andijvie neergezet.

diverse soorten sla

1 rijtje Chioggia en 1 rijtje Golden burpee bietjes
 
Dan vandaag ook de bonenstaken in een wigwamvorm gezet, alvast voor de snijbonen, maar dat duurt nog een tijdje voordat ik die ga zaaien, maar goed, het kan er maar vast staan. Ook begonnen met een soort van tomatenkasje/afdakje waaronder straks vier tomatenplanten komen, maar dat is nog niet klaar, daar ga ik eerst eens even goed over nadenken.....

vooraan het tomatenafdakje, rechtsachter de wigwam voor snijbonen.
 
Oja en dan nu ook nog maar een plaatje van de eerste prei...als je op de foto's klikt kun je ze vergroten....

eerste rijtje prei gezet

 

6 opmerkingen:

 1. wat ben je goed bezig op je tuin. k las ook op je vorige blog de grote verscheidenheid aan soorten, heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik kan er geen genoeg van krijgen haha, zeker met zo'n mooi weer!

   Verwijderen
 2. Het lijkt wel of ik mijzelf zie, zo bepakt en bezakt op de fiets! Je tuin ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi annemiek! Heb je dat tomatenafdakje nog verder uitgewerkt? Ik moet ook nog wat bouwen, en vroeg me af hoe het zich bij jou houdt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heb bolletjesplastic om de houten palen heen gedaan, als een soort kooi, plastic vastgeniet op de houten palen, blijft prima zitten, zelfs met die flinke storm van laatst. Houdt toch de warmte vast en geeft wat bescherming....het blad van de tomaten heeft wel geleden van nat en kou, maar de plant groeit gewoon prima verder, de eerste bloemen zitten er al in.

   Verwijderen