dinsdag 29 januari 2013

Eerste planning 2013

Vandaag de eerste zaden gezaaid, de paprika's. Eindelijk gaat het langzaam aan beginnen. De propagator die ik op het oog had, is het niet geworden. Er zijn maar een aantal zaden die graag warm kiemen en daarvan zaai ik er maar een paar, hiervoor vond ik een propagator te duur worden, in plaats daarvan heb ik nu een warmte matje aangeschaft. Deze warmt tot ongeveer 25 graden op. Het matje ligt onder in een tempex bak waarin de zaaisels staan. 
 
 


Deze eerste zaaironde heb ik 9 paprika's gezaaid, mochten ze niet opkomen is er nog tijd genoeg voor een 2e zaaironde in februari. 

Verder in februari gepland volgens de kosmos-agenda:

 23/02    Ishikura Stengelui,
              Rucola, Veldsla, sla Forellenschluss en Yugoslavian Red
                  knoflookbieslook

24/02     Delikett sugarsnaps

26/02     14 tomatensoorten6 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken! Zijn de zaailingen dan in de lente sterk genoeg om gelijk naar buiten te kunnen? Enne...peperplanten... moet je die dan nu ook al zaaien?

  Groetjes,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Anne , peperplanten ook nu zaaien, paprika's en pepers hebben langere tijd nodig, als ze gekiemd zijn gaan ze voor het raam binnen, en meestal eind april naar buiten.Wel even afharden......

   Verwijderen
  2. Dank je voor de info:) dan ga ik nu gelijk wat zaaien! Ik schrijf af en toe ook over onze tuinervaringen op mijn weblog, kookstel.blogspot.com. Leuk als je een keertje langs wilt komen :)

   Groetjes!

   Verwijderen
 2. Misschien een stomme vraag, hoor, maar die warmtemat (of een propagator als je die hebt), moet je die dag en nacht laten aanliggen? En doe je dit tot de plantjes te voorschijn komen?

  Groetjes,
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kathy, die mat zet ik alleen snachts aan, overdag brand de verwarming hoog genoeg. Als de zaden gekiemd zijn...over een dag of 10, dan kan de warmte eraf en gaan ze in het licht en wat koeler.

   Verwijderen
  2. Ok! Bedankt voor de info, Annemiek.

   Verwijderen