vrijdag 17 maart 2017

Jaaaa we kunnen weer !

Er is gisteren geploegd op het tuincomplex, dus we kunnen weer aan de gang!  Het zag er prachtig uit met die blauwe lucht.Mooi om naar het ploegen te kijken. Ik sta al klaar voor de start :)Vandaag was het toch een beetje frisser, maar goed er moest toch ook hard gewerkt worden, je moet na het ploegen je hele tuin weer opnieuw indelen, palen slaan, gaas vastmaken, grond goed verdelen en gladharken. Best een hele klus, maar ben al goed opgeschoten.


De tuin al rondom afgezet met gaas tegen de konijnen, pad is al aangestampt, bedden ingedeeld, compostvat weer op z'n plek, de stokken met plastic flessen tegen de mollen weer in de grond gestoken en het bloemengedeelte voor de Dahlias uitgezet.

Volgende week de pootuitjes erin, de erwten en peulen zetten en wat sla. Kijk maar eens hoe mooi de peulen er al bijstaan....4 opmerkingen:

 1. die peulen staan al heel mooi! Goed gewerkt daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werk..ieder jaar weer..dus geen permacultuur mogelijk..en het hele mooie bodemleven verontregeld...alle beestjes ,wormen en andere nuttige insecten leven in de bovenste 10cm...dus die gaan door t ploegen dood..jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee bij ons geen keuze voor permacultuur, maar over ploegen en spitten zijn zoveel meningen, ik denk dat iedereen daar vrij in is om een keuze te maken.

   Verwijderen
 3. Lekker bezig geweest! Succes komende week, het wordt nu alleen maar leuker!

  BeantwoordenVerwijderen