woensdag 3 augustus 2016

En alweer augustus, niet te geloven.....

Wat gaat de tijd snel he, het is augustus jongens! Niks van gemerkt van die zomer..... we zitten alweer twee dagen in de regen, maar vanaf morgen wordt het beter en ik geloof dat we van het weekend zelfs zomer krijgen :)
Op de tuin gaat alles gewoon door, de stokbonen die opgekomen zijn kunnen nu geoogst worden, en lekker dat ze zijn! Spekbonen, snijbonen en de Selma zebra bonen, heerlijk vers geplukt.


Ook dagelijks verse courgettes en komkommers. De tomaten gaan ook redelijk, heb al wat soep en saus in potten zitten. Nu ook de kolen aan het oogsten, en dan zijn een paar dagen regen soms best fijn, want ga met dat hete weer maar eens uren in de keuken staan om 6kg rodekool te koken... morgen eten we de savooiekool, nooit eerder geteeld, maar hij ziet er prachtig uit. Dat wordt een koolschotel met gehakt, ui, knoflook, kerrie en ketjap.... mmm.




Ik zag gister trouwens dat ook de maiskolven rijp waren, die moet je zo jong mogelijk oogsten en snel verwerken, dan blijven ze mooi van kleur en lekker zoet, zonder dat er teveel zetmeel wordt aangemaakt. Dus dat gaan we morgen of vrijdag maar eens doen.

En dan geniet ik super van mijn Dahlia's dit jaar, elke week de mooiste bloemen in huis, prachtig, wat een mooie bloemen!



2 opmerkingen:

  1. wat zullen jullie lekker eten !!! Alles ziet er zo mooi uit, mijn complimenten hoor :)

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er prachtig uit! Ik geniet ook van onze dahlia´s wat een dankbare bloemen zijn dat zeg!

    BeantwoordenVerwijderen