zaterdag 1 augustus 2015

Nieuwe beessies....Kwartels !

Jaaaa eindelijk gekozen... ik ben al erg lang aant dubben of ik een paar kippen in de tuin wilde hebben, maar heb eigenlijk te weinig ruimte en was ook wat huiverig voor het geluid en de geur... dus maar weer vooruit geschoven... nu kwamen de kwartels in beeld en wat zijn dat leuke beestjes, kleine eitjes ja, maar wel supergezond en lekker! Ze keuvelen gezellig en zijn verder eigenlijk heel rustig, ze vliegen niet en je kan ze gewoon oppakken. Met een beetje moeite kun je ze tam maken.
Eerst maar eens gaan kijken bij een fokker en proberen of ik ze inderdaad gemakkelijk op kan pakken... jawel hoor, kei leuke beesten. Dus hok besteld, jawel een heuse Cottage met veranda :)  en drie dames ...mijn kippies...opgehaald. 


3 Japanse kwarteldames


ondergrond rondom betegelen

Iza vindt ze ook heel spannend
de Cottage in elkaar gezet

op ontdekkingsreis

het eerste zandbad is genomen :)

 edit: de volgende ochtend: 1 mooi eitje en 1 beschadigd eitje en vreemd van kleur, maar toch gebakken en erg lekker!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk, ooit wil ik ze ook.
  Wij hebben tamme Brahma kippen die zijn ook erg gezellig
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O leuk he! Ik heb ook twee kwartels en vind het super leuke beestjes. Ze hebben niet zo een koude onderkomen als die van jou maar leggen wel elke dag een lekker eitje! En ze zijn natuurlijk heel erg leuk om naar te kijken, veel plezier met je nieuwe vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk Annemiek! Mijn man ziet het niet zitten maar ik zou het ook zo graag willen. Bijvoorbeeld legbatterij kippen zodat ze toch nog een paar leuke jaren hebben in hun leven. Wie weet gaat hij nog eens om :-) Heel veel succes met de kwartels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kwartels zijn wel een heel leuk alternatief voor kippen, ze maken geen geluid, stinken veel minder en hebber minder plaats nodig, ze zijn ook leuk om naar te kijken en erg rustig...... en lekkere kleine eitjes: )

   Verwijderen