zaterdag 29 augustus 2015

Kwartelstress, bramen en de eerste lege plekjes.....

Sjonge jonge ja ...kwartelstress, die Rooie kwartel liep al een paar dagen flink te pikken op mijn lichte Terror kwartel, nergens was ze veilig en werd overal weggejaagd, twee dagen lang heftige achtervolgingen .... pff, ik kreeg het er warm van. Maar nu is ineens de rust wedergekeerd, waarom ?? geen idee.... Maar alles lijkt weer koek en ei tussen de dames. Misschien een rangorde gevecht.....
Nou aan de eitjes lag het niet, want die werden gewoon elke dag gelegd... en daar heb ik trouwens een handige schaar voor gekocht, daar kun je de eitjes mee openknippen, want de schaal is aanzienlijk harder dan die van een kippenei.

lekker eigenwijs

verse vogelmuur gaat er altijd wel in.....

de kwartel ei schaar, wat een uitvinding....

Op de tuin komen nu de eerste lege plekken, de tomatenkas is al weg, de helft van de aardappels is er al uit, de meloenen waren gaan rotten dus ook daar lege plekken nu..... en veel komt er niet voor terug, alleen wat andijvie en boerenkool geplant.

De bramen gaan goed nu, om de paar dagen een bak vol plukken, heerlijk joh die bramenjam!!  zooooo lekker :)

2 opmerkingen:

 1. Mijn kwartels hebben ook wel van die stressperiodes geen idee hoe dat komt. En wat leuk die schaar, nog nooit eerder gezien lijkt me erg handig.
  Ja lekker bramenjam, hier zijn de vogels me voor. Volgend jaar toch maar een net...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ojee dus dat gaat vaker voorkomen dat gepik, pff niet leuk... Die schaar was trouwens een koopje op ebay, 1,50 incl verzenden uit Malaysie :)

   Verwijderen