zondag 8 februari 2015

Paprika's voor 2015

Afgelopen jaar ben ik super tevreden geweest met de paprika's, gewoon buiten in de vollegrond opgegroeid.

mijn paprika's in 2014

In februari voorgezaaid met 3 zaden in een potje, door het warme voorjaar konden ze al vroeg in de koude muurkas en in mei uitgeplant op de tuin, 3 planten per gat en 50cm uit elkaar. De Lipstick, Doe Hill en de puntpaprika uit Israel deden het geweldig! Alleen de Lilac bell ging snel rotten en heb ik maar weinig van kunnen oogsten.

Dit jaar dus opnieuw de Lipstick, Doe Hill en rode punt paprika. Daarbij komen nu 3 blokpaprika's, de Blushing Beauty, Chocolate Beauty en de Purple Beauty. Volgende week ga ik zaaien en dit jaar dus 6 soorten x 3 planten op de tuin.

Lipstick: een lekkere rode paprika, puntige vorm, maar zeker niet zo lang als de gewone puntpaprika's.

Lipstick (foto van Diana)


 
DoeHill: een kleine oranje dikwandige paprika, super van smaak en lekker om zo uit de hand te eten of te vullen met roomkaas. Veel paprika's aan de plant.

DoeHill (foto van Diana)

 
Rode punt paprika uit Israel: gewoon zaden uit een AH paprika, prima gelukt, kwamen wat later op gang, maar een super opbrengst aan mooie paprika's
 
Rode Puntpaprika

 
Blushing Beauty: Blokpaprika met grote vruchten (10x10 cm), de kleurverandering is opvallend mooi: van ivoorwit, via een rode blos naar rood. De vruchten zijn in elk stadium te oogsten.
'Blushing Beauty' kreeg kort na de introductie in 2000 de
'All American Winner'- prijs.

 
Blushing Beauty (foto van internet)
Chocolate Beauty: De vruchten zijn in onrijpe vorm groen en rijpen naar chocoladebruin. De 3-4 hokkige vruchten hebben dik vruchtvlees en hebben een opvallend vroege rijping. De smaak is zachter en zoeter dan de rode.


Chocolate Beauty (foto Internet)


Paprika Purple Beauty: Een mooie donkerpaars gekleurde paprika die vroeg geoogst kan worden. Deze compacte plant geeft veel vruchten. Lekker knapperig met een zoete smaak.
 


Purple Beauty (foto van Fruitlent)

 

4 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi hoor. Heb je dat in je eigen tuin staan of ergens anders? Ikzelf ben namelijk ook aan het zoeken naar de geschikte manier om mijn eigen groente te mogen verbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. twee jaar geleden stond dat in potten in mijn achtertuin, maar sinds vorig jaar heb ik een volkstuin van 100m2, dus nu gaat alles daar naar toe.

   Verwijderen
 2. Gaaf al die soorten paprika's. Mocht je daar zaad van gaan kweken, dan zou ik het niet erg vinden om een paar zaadjes van de Doe Hill te krijgen/ overnemen.
  En 27 soorten tomaten.....!!! Veel, maar wel spannend en leuk om te vergelijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jo de zaden van Doe hill zijn nu op, maar ga zeker zaden nemen dit jaar, want dat is zo'n lekker paprikaatje. Hoop wel dat ze zuiver zijn, want ze staan allemaal bij elkaar, dus helaas geen garantie :) misschien kans op kruisbestuiving....

   Verwijderen