vrijdag 11 april 2014

Klimsteun komkommers

Vandaag op de tuin weer eens lekker creatief bezig geweest, iemand op het complex zei me dat komkommer veel beter klimmend geteeld kon worden dan liggend...wat eigenlijk mijn plan was, vandaag dus een mooie constructie gemaakt van wat gaas en een flinke houten paal en deze schuin in de grond gestoken. Hier laat ik dan 2 komkommerplanten tegen omhoog klimmen.

komkommersteun
Ik ga in ieder geval de Lemon komkommer zetten, dat zijn leuke kleine gele zoete komkommertjes in de vorm van een citroen. Daarbij misschien nog een andere en anders 2 lemons.

lemon komkommer
De plantjes op de tuin zie je elke dag groter worden, de uien en sjalotten zijn al flink groot, de aardbeien beginnen bloem te maken, de sla en aardappelen groeien ook mooi verder en de spitskool begint al naar binnen te krullen. Mooi !
Ook wel wat ongedierte natuurlijk, we hebben mollen die hier en daar een berg zand maken en kevers die aan je peulen knabbelen en slakken die mijn meiraapjes opeten.....

sla
 
aardappels


Gisteren een emmer gevuld met smeerwortel en brandnetel, fijngeknipt, water erbij en nu lekker paar weken laten gisten, dan gaat het lekker stinken en hebben we een prima gier voor de plantjes. De smeerwortel zorgt voor kalium en de brandnetels voor stikstof en mineralen. Wel even verdunnen met water. 1/10

.
En jawel....vandaag de eerste oogst! Radijsjes en veldsla

13 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja ze zitten al door de salade, want om ze zo te eten vind ik ze eigenlijk niet eens zo lekker :)

   Verwijderen
 2. Dat ziet er heel erg netjes uit; het onkruid ben jij lekker voor! Zelf heb ik deze week ook brandnetelgier en heermoesgier gemaakt! Nu laten gisten en voilĂ !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja minder onkruid in ieder geval, en nu je het zegt....ik zal eens in de emmer gaan roeren, kijken hoe het ervoor staat.

   Verwijderen
 3. Whoo je hebt al radijsjes! Lekker.
  K ben verliefd op de lemon-komkommer heb ik nog niet eerder gezien,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Grandma, die zijn echt leuk en lekker, wel op tijd plukken voor de smaak. Heb nu ook nog de witte White wonder erbij...dus dat wordt een mooie combinatie tegen mijn klimsteun:)

   Verwijderen
 4. Hoi Annemiek wat ziet je tuin er mooi uit zeg! Ik heb jou paprikazaadjes gezaaid en die komen mooi op! Ben benieuwd naar die bijzondere rassen. Zal binnenkort een fotootje op mijn blog zetten van jou zaailingen! Wat een schitterend voorjaar hebben we he? En ... waren de radijzen lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn paprikas staan al 25cm hoog en beginnen bloem te krijgen. Alles gaat prima met zo'n mooi voorjaar !

   Verwijderen
 5. Ik zou de aardappels aanaarden. Het loof kan niet tegen vorst en het gevaar daarop is nog niet geweken. Het zou zonde van je werk zijn.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heb ik over nagedacht....ik houd hier de nachttemperatuur goed in de gaten...komende 2 weken geen vorst verwacht....en als ik ze nu aanaard, staan ze over 2 weken er weer bovenop met dit mooie weer.....maar vliesdoek ligt klaar!

   Verwijderen