woensdag 19 februari 2014

Bietjes en experiment wortels....

Vandaag op een "worteldag" vast wat bietjes voorgezaaid, niet de gewone rode bietjes maar twee mooie bijzondere soorten, de gele Burbee Golden en de rood gestreepte italiaanse Chioggia, deze zijn wat milder en zoeter dan de gewone rode biet. Ik zaai ze voor in de kas zodat ik ze straks half maart meteen op de tuin kan uitplanten.

Hier zie je de gele en rood gestreepte bietjes
(foto van internet)


de zaaisels van vandaag, bietjes en wortel.
Als experiment heb ik vandaag ook enkele wortels in wc rolletjes gezaaid, wortels kun je eigenlijk niet voorzaaien en moet je meteen ter plaatse zaaien, maar ergens op internet heb ik gelezen dat het op deze manier wel zou moeten lukken, later gewoon met rolletje en al in de grond overzetten....ben benieuwd. Het is een kleurige wortelmix.

Wortel Rainbow mix
(foto internet)

 
De zaailingen doen het eigenlijk allemaal wel goed, de paprika's zijn blaadjes aan't vormen, dus die kunnen eerdaags opgepot worden. De prei, sla en radijzen gaan ook prima en de knoflook in de tuin gaat als een speer...

Paprika zaailingen

Knoflook

zaailingen in de muurkas
en een paar peterselie planten.

14 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk! De regenboogpeentjes ga ik ook zaaien. Die gestreepte bietjes zijn ook wel heel aantrekkelijk. Ik moet nog wat zaden bestellen, dus wie weet... Veel plezier met al je zaaisels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja grappig he al die groente met kleurtjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit! Ik heb ook bietjes net gezaaid op worteldag in de kas. ik denk dat ik ze gewoon laat staan tot oogst, dan kunnen daarna de pepers en paprika op die plek.. Bietjes verplanten lukt meestal wel trouwens, heb ik vorig jaar gedaan en het werkte !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja denk dat ze het prima doen in de kas, en ze hebben nog tot mei, dat moet lukken he, ik zaai alles voor, we kunnen pas half maart op de tuin terecht.

      Verwijderen
  4. Je bent lekker druk bezig. Leuk! Ik heb geprobeerd om ook zo'n mooi tabblad op mijn blog te plaatsen met hetgeen ik heb gezaaid maar het is nog niet gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee das raar, bij ontwerp rechtsboven aan, en dan op paginas....want is toch best leuk om zo bij te houden en later terug te zien.

      Verwijderen
  5. Mooi die bieten! Vooral die gele.
    Die gekleurde peentjes zijn ook erg fraai!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he, straks komen ook nog groene bloemkool, paarse spruitjes en natuurlijk div. kleuren tomaten :)

      Verwijderen
  6. Wat goed dat je je aan de zaaikalender houdt! Ik vergeet dat meestal! Ik hou alleen een Indianentraditie aan: bij donkere maan (nieuwe maan) ondergrondse groente zaaien, en bij volle maan bovengrondse (bladgewassen etc). Komende week gaan bij mij de bietjes in de voorzaai, bij nieuwe maan! Jou paprika's gaan bij de volgende volle maan. Leuk he dat het seizoen begonnen is!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja heerlijk, vandaag vruchtdag dus net 90 sugarsnaps gezaaid. Jouw paprika's zijn dan best laat. En wat een prachtige zonnige dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Annemiek,
    wat ziet het er allemaal kleurig uit! Gezellig!
    Lang geleden (4 jaar inmiddels) kwamen we wel eens op elkaar blogs en nu wilde ik weer een beetje beginnen met mijn tuinblog. Ik heb de afgelopen jaren altijd nog een tuin gehad hoor! Wel op een ander plekje tegenwoordig. Ik heb er weer zin in dit seizoen! op naar een goede oogst :-) Succes!
    Groetjes,
    Willemijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee Willemijn, ja ik lees graag andermans blogs, dus geweldig als je weer gaat bloggen! Hoop dat we een mooi seizoen krijgen, jij ook succes!!

      Verwijderen
  9. Hallo Annemiek,
    Ik kwam op uw blog terecht terwijl ik zocht naar gekleurde en gestreepte bieten. Waar koopt u die? Ik woon in Belgiƫ. Bedankt.

    Mvg,
    Isabelle Van Den Noortgaete

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Isabelle, daar kun je in de meeste tuincentra wel zaden van kopen, bij vreeken hebben ze die ook, ze zijn heerlijk, echt doen!

      Verwijderen