vrijdag 6 april 2012

Alles groeit...

Alles groeit prima in de tuin en de kas, het regenbuitje van de week was wel nodig, de grond werd aardig droog.
De tomaten en paprika zaailingen groeien ook hard, ik heb ze aan moeten binden anders vielen ze om, ze staan nu iets kouder om de groei wat tegen te gaan en ze wat steviger te krijgen.

Tomaten en paprika zaailingen op 6 april 2012

2 van de 3 Aardbeienbakken

De eerste bloemen komen in de aardbeien tevoorschijn, en aangezien afgelopen jaren de stengels iedere keer omknakten langs de rand van de balkonbakken heb ik gisteren een isobuis ingeknipt en deze om de rand gedrukt, nu is er een mooie zachte overgang en hoop dat dat de stengels heel zal houden en zo ook mooiere en dikkere aardbeien zal geven.Aangevreten Dahlia's

En dan de slakken...bah, ze zitten zelfs in mijn kasje, ik heb goed gezocht, maar kan ze overdag niet vinden, de zaailingen van de Dahlia's zijn flink aangevreten en daarna zijn ze aan de Zinnia's begonnen. De tomaten en kruiden vinden ze schijnbaar niet lekker. Toch maar met de slakkenkorrels gaan strooien , anders houd ik niks over om straks in de grond te zetten :(


3 opmerkingen:

 1. Wat leuk gedaan Annemiek, je bent al een stuk verder dan ik ben. Had van dit weekend een slag willen slaan maar ja, het ziet er niet al te best uit.
  Groetjes, Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee ! die isloleerbuis , Hier gaan de tomaten ook goed ben zelfs al aan het dubben om ze buiten in de kas te zetten ,een paar in de kas en voor de zekerheid nog een paar binnen .

  Fijne Pasen !
  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die slakken kunnen je vangen, met een bord bier op de grond.
  Daar komen ze op af, alsof het een feestje is.

  Groetjes Conny.

  BeantwoordenVerwijderen